Over NVAF

Als branchevereniging slaan we graag de handen ineen met vooruitstrevende partners. Mede dankzij deze samenwerkingen voorzien we onze leden van actuele ontwikkelingen, onderzoeksrapporten, kennissessies en grootschalige evenementen.

Toekomstgericht met rijke historie

Onze vereniging, opgericht in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, heeft een rijke geschiedenis van samenwerking en innovatie. De NVAF heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van de funderingsbranche in Nederland. 

Wij kijken altijd vooruit. De uitdagingen van vandaag en morgen vragen om een proactieve aanpak. Door onze krachten te bundelen en samen te werken, blijven wij bouwen aan een sterke en duurzame toekomst voor de funderingsbranche.

Onze activiteiten zijn gericht op:

EDUCATIE

In samenwerking met de opleidingsbedrijven faciliteren wij educatie gericht op kwaliteit en veiligheid op de bouwplaats en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

NORMEN & RICHTLIJNEN

Wij streven naar een funderingsbranche die niet alleen werkt volgens de hoogste norm, maar deze ook bepaalt. We hebben actieve rol bij de ontwikkeling van normen en richtlijnen.

VEILIGHEID

Veiligheid op de bouwplaats én de omgeving. Onze missie is dat elke werknemer in de funderingsbranche aan het eind van de dag in goede gezondheid weer thuiskomt.

FUNDERINGSMACHINES

Wij waarborgen het veilige gebruik van funderingsmachines door middel van continue monitoring, grondige keuringen en strikte naleving van uitgebreide richtlijnen.

FUNDERINGSHERSTEL

Met en voor onze leden, werkzaam in funderingsherstel, zijn we proactief betrokken bij de recente ontwikkelingen rondom funderingsproblematiek in Nederland.

CONTRACTEN

Wij bieden onze leden uitgebreide ondersteuning bij contractvorming, aansprakelijkheid, verzekeringen, duurzaamheid en de ontwikkeling van algemene voorwaarden.

NETWERKEN

Wij organiseren talrijke bijeenkomsten waar funderingsprofessionals samenkomen om te netwerken, kennis te delen en brancheontwikkelingen te bespreken.

DUURZAAMHEID

NVAF zet in op goede randvoorwaarden voor funderingsbedrijven, in het proces naar een toekomstgerichte branche met aandacht voor milieu, maatschappij en economie.

Voor en door leden

Onze vereniging is gebouwd op samenwerking van funderingsprofessionals vanuit onze lidbedrijven en partnerorganisaties. Dankzij de inbreng van hun kennis en ervaring in werkgroepen, commissies en bestuursvergaderingen blijven we als vereniging sterk en helpen we de hele branche vooruit. We ontwikkelen normen en richtlijnen, stimuleren innovatie en streven we naar hogere standaarden in de funderingsbranche. 

“Voor en door leden” betekent ook dat wij actief luisteren naar de behoeften van onze leden. We faciliteren netwerkmogelijkheden, bieden educatieve programma’s en ondersteunen bij technologische en wettelijke veranderingen. 

Samen bouwen we niet alleen aan stevige funderingen voor projecten. We vormen een hechte familie waarin kennisdeling en samenwerking centraal staan. Dit geeft ons de kracht om zowel de uitdagingen van vandaag als die van morgen aan te gaan en te overwinnen.

Het bestuur houdt zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van de vereniging en neemt samen met de directeur de belangrijkste beslissingen. 

Het NVAF verenigingsbureau verzorgt alle activiteiten en bijeenkomsten van de vereniging. Zij staan dagelijks in contact met de leden, vangen vragen op en activeren het NVAF-netwerk.

In de werkgroepen van de NVAF komen experts uit de funderingsbranche samen om gezamenlijke doelen te bereiken en branche-eigen uitdagingen aan te pakken. Elke werkgroep richt zich op specifieke aspecten van funderingswerken, variërend van technologische voortgang en regelgevingskwesties tot veiligheid en duurzaamheid.

De NVAF beheert diverse projectgroepen die zich bezighouden met verschillende aspecten binnen de funderingsbranche. Ontdek meer over onze lopende initiatieven en betrokkenheid bij de bouw en infra-sector via de onderstaande links naar elk van onze projectgroepen.

De contactgroepen zijn opgericht om de band tussen leden te versterken door zowel sociale als inhoudelijke activiteiten. Elke contactgroep komt meestal twee keer per jaar bijeen. Leden kunnen vrij deelnemen aan een contactgroep.

×