Met een MBO-opleiding leg je de perfecte basis voor later. En zeker met een MBO-opleiding in de techniek, want goede vakmensen zijn schaars. Met een MBO-diploma op zak ben je zeker van een leuke baan én een goed salaris!

Werken in de funderingsbranche is heel divers. Je werkt altijd:

  • op wisselende bouwlocaties op verschillende plaatsen in Nederland en soms zelfs daarbuiten
  • in teamverband
  • met en volgens de nieuwste technieken

En je werkt bijna altijd buiten. Dat is in de zomer heerlijk en kan in de herfst soms best tegenvallen. Kortom: werken in de funderingsbranche is voor mensen met karakter. Zie jij het wel zitten om een belangrijke bijdrage te leveren aan de bouwsector in Nederland? Ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Hou je van werken in een team en ben je gek op afwisselend werk? Ga dan voor een van onderstaande MBO-opleidingen en kies voor een carrière in de funderingsbranche!

 

MBO 2 – basisberoepsopleiding MBO 3 – vakopleiding
monteur mobiele werktuigen machinist hijswerk
beroepsbegeleidende leerweg beroepsbegeleidende leerweg
1,5 tot 2 jaar 2 jaar
specialisatie: funderingswerker specialisatie: machinist funderingsmachine groot (FMG)

 

Handig om te weten: met een MBO-diploma is de stap naar andere functies in de bouw zó gezet. Met een korte vervolgtraining of opleiding kun je ook aan de slag als werkvoorbereider, graafmachinemachinist, betonpompmachinist, shovelmachinist of als chauffeur.

Inschrijven?

Regio College
Opleidingsbedrijf SPG

De opleiding is wel pittig, maar de afwisseling maakt het leuk. Vier dagen aan het werk en één dag naar school is prima.